viernes, 27 de abril de 2012

FC BARCELONA ALUSPORT - SPORTING CLUB: PRIMER PAS CAP A LA GLÒRIA


FC Barcelona Alusport - Sporting Club de Portugal / / Pavelló Barris Nord, Lleida / / Divendres, 27 d'abril, 21:00 / / MarcaTV / / El conjunt blaugrana afronta el primer assalt del major repte de la seva història. Amb una afició entregada, el Barça buscarà entrar en la seva setena final consecutiva i lluitar així per la seva primera UEFA Futsal Cup Davant estarà l'Sporting Club de Portugal, actual subcampió de la competició.


El FC Barcelona Alusport i l'Sporting Club de Portugal lluitaran al Barris Nord per entrar a la final de la UEFA Futsal Cup, en el que serà el penúltim pas per l'assalt a la seva primera Copa d'Europa per a una de les dues seccions d'aquests dos equips històrics en el que al panorama futbolístic es refereix.

El Barça Alusport es presenta a la seva primera cita europea en el millor moment de la seva història. Després d'anys i anys muntat a l'ascensor que el portava a cavall entre la Divisió d'Honor i la de Plata, el projecte iniciat en l'era Laporta i continuat per Sandro Rosell ja ha començat a donar els seus fruits. Des del 6 de febrer de 2011, quan el Barça va guanyar a Segòvia la Copa d'Espanya 2011 davant ElPozo, el conjunt de Marc Carmona ha disputat i guanyat la final de la Copa del Rei 2011, la final de la Lliga 2011 i la Copa d' Espanya 2012. A més, va perdre la final de la Supercopa d'Espanya 2011 i està classificat per a la final de la Copa del Rei 2012, en què s'enfrontarà el proper 15 de maig a Antequera a ElPozo Múrcia. Per tant, de vèncer avui, el FC Barcelona Alusport aconseguiria la seva setena final consecutiva.

Per això estarà acompanyat per un abarrotat Pavelló Barris Nord de Lleida, que arribarà al ple per veure aquest històrica trobada per a la secció de moda del Palau, l'única que encara no té a les seves vitrines una copa d'Europa.

Però accedir a la final no serà fàcil per als blaugranes ja que al davant hi haurà el Sporting Club de Portugal, un equip que és l'actual subcampió d'aquesta competició, després de perdre a Almaty la final a la temporada passada davant els italians del Montesilvano, que es van imposar per 5-2. Ara, un any després, els lleons portuguesos buscaran repetir la final i buscar la revenja per aconseguir el títol que va tenir tan a prop. L'equip lusità, dirigit per Orlando Duarte, es va mostrar molt ferm a la Ronda Elit, on va acabar campió del seu grup després de vèncer el City'US Târgu Mureş per 5-3, al Győri ETO FC 3-1 i empatar a cinc amb l'Iberia Star Tbilisi.

Així arriben

El FC Barcelona arriba a Lleida amb els únics dubtes de Fernandao i Torras, que arrosseguen molèsties, i amb Cristian, ja recuperat de la seva lesió de turmell i que va tornar a la porteria en els últims minuts de la jornada passada de Lliga. Gabriel i Igor, ja recuperats, estaran també en una convocatòria que es presenta a Lleida sense cap baixa, a més dels del planter Chema Mella i Eric Martel.

A nivell de resultats, el Barça Alusport arriba amb uns excel · lents números, tot i haver perdut el primer lloc de la 1 ª Divisió de la LNFS en benefici d'ElPozo Múrcia. Després d'empatar fa dues jornades a Talavera, els culers arriben a la ciutat lleidatana després de vèncer per 5-0 en el derbi català a Marfil Santa Coloma.

Per la seva banda, l'Sporting Club de Portugal arriba a la Final Four de la UEFA Futsal Cup amb la fase regular de la Lliga portuguesa finalitzada. El club lisboeta ha acabat el campionat en segona posició, per darrere de Benfica, amb 100 gols marcats en 26 jornades, sent l'equip menys golejat i amb una sola derrota, precisament la setmana passada davant Freixero (4-2).

Orlando Duarte no podrà comptar amb Buiu, lesionat del genoll, ni amb el sancionat Deo. La bona notícia és la possible tornada a l'equip d'un dels seus jugadors clau, João Matos.

Els pilars de l'Sporting es fonamenten en el seu porter Joao Benedito (ex de Platges de Castelló) i en les seves defenses PREA, Caio i Cary. Per la seva banda, l'atac es centra en el joc del gran Leitao (ex de Carnicer i A. Lobelle de Santiago), đồ i Álex, que ja va ser campió el 2005 de la UEFA Futsal Cup amb el Action 21 Charleroi belga.

Marc Carmona: "No arribar a la final seria una decepció"

El tècnic català va definir la semifinal davant el lusitans com un partit "difícil, perquè l'Sporting sap atacar bé i defensar bé i perquè té a les seves files dos jugadors amb passat a la Lliga Espanyola com són Leitao i Joao Benedito". Malgrat això, Marc reconeix que "no arribar a aquesta final seria una gran decepció".

A més, va explicar sobre el partit contra l'Sporting que "crec que les dues semifinals estaran molt igualades, amb marcadors ajustats i que es decidiran al final. Nosaltres no som un equip que dóna moltes sorpreses, sempre ens mantenim fidels al nostre estil. Ens agrada estar ben enrere, ser intensos sobre la pilota, tenir bones possessions ... No som un equip amb massa cares. El més lògic que el partit estigui igualat fins als últims minuts, i els encerts i els errors decidiran la trobada ".

Orlando Duarte: "Per guanyar el Barça s'ha de guanyar, només això"

El tècnic del club portugues, ha declarat en la prèvia del partit contra el FC Barcelona que "espero un partit intens, on hi hagi qualitat, hem de mantenir la nostra intensitat perquè és un partit molt important per a nosaltres. Volem guanyar-lo".

Finalment, Duarte, ha explicat que "per guanyar el Barça s'ha de guanyar, només això. Anem a fer tot el possible per vèncer a un equip molt fort. De vegades el millors conjunts perden, veurem el que succeeix el divendres. Crec que el millor equip de futbol sala a Europa dels dos últims anys pot ser aquest Barcelona ".

No hay comentarios:

Publicar un comentario