sábado, 28 de abril de 2012

EL BARÇA ALUSPORT ESCLAFA L'SPORTING CLUB I ES FICA A LA FINAL DE LA UEFA FUTSAL CUP

El Barça Alusport esclafa l'Sporting Club i es fica a la final de la UEFA Futsal Cup
FC Barcelona Alusport 5-1 Sporting Club de Portugal / / El conjunt blaugrana va escombrar de la pista als lisboetes i accedeix per primera vegada en la seva història a la final de la UEFA Futsal Cup, en el que està sent el debut del FC Barcelona Alusport en un torneig de tal dimensió. Els de Marc Carmona han liquidat el partit en una primera meitat per al record i on el seu joc ha ratllat la perfecció. Ari, Wilde, en dues ocasions, Igor i Javi Rodríguez, han estat els golejadors barcelonistes. Per la seva banda, Djo, va fer un dels gols de la nit amb un gran cop de sabata

Ari rompió el partido al hacer el primer gol del mismo (Foto: FCB).
El FC Barcelona Alusport va fer un pas més en la seva reeixida carrera cap a la llegenda aconseguint la seva setena final consecutiva en només un any i un parell de mesos. I de totes, la que disputarà diumenge que ve davant el Dinamo de Moscou, que s'ha imposat al Marca Futsal, serà la més important, ja que en pot sortir coronat com el rei del futbol sala europeu.

Per arribar a la final de Lleida, el Barça havia de superar l'escull de les semifinals, en el seu debut en un esdeveniment d'aquesta índole, davant un pavelló abarrotat a favor i davant l'actual subcampió de la UEFA Futsal Cup, l'Sporting Club de Portugal. Cap d'aquests factors li ha pesat als de Marc Carmona, que han arrasat el seu rival amb una primera part espectacular. Els primers 20 minuts del FC Barcelona Alusport han estat els millors de la temporada i han servit per liquidar un partit en què ha sobrat la segona meitat.

El partit va començar amb una llarga possessió dels blaugranes. La primera pilota que va tocar un jugador lusità va ser als 59 segons. En aquest espai de temps, Ari ja va poder fer el primer però el seu xut es va topar amb el pal. Durant els primers 18 minuts el domini del Barça va ser aclaparador i prova d'això és que el primer tir lisboeta va succeir als 7/2 minuts, quan Marcelinho va llançar a la porteria de Paco Sedano des de pràcticament el centre del camp. En aquest moment el resultat era ja de 1-0, gràcies al gol d'Ari, que va culminar una bona combinació de Saad i Wilde.

Gabriel, Sergio Lozano, Javi Rodríguez i Torras van buscar el segon, però aquest va arribar per mediació de Wilde, que batia per sota a Joao Benedito després d'una bona passada de l'omnipresent ítalo-barsileño Saad. El 2-0 no va frenar l'ímpetu culer, empès pels Dracsy la resta d'aficionats congregats al Barris Nord, i poc despuésIgor feia un dels gols de la nit, en col • locar la pilota amb un potent xut a l'escaire de la porteria de l'Sporting Club. La passada va ser, una vegada més, de Saad.

La festa va prosseguir amb el gol de Javi Rodríguez, que finalitzava una ràpida jugada d'atac iniciada de nou per Saad i continuada pel capità barcelonista, Sergio Lozano i Jordi Torras. Orlando Duarte va voler tallar la sagnia situant l'Àlex com a porter jugador a falta de 2.30 per al descans però Ari, Wilde i Jordi Torras, en dues ocasions, van poder fer el cinquè, el qual no va arribar fins a la segona meitat.

Després del descans, el partit va baixar molt en espectacularitat. Àlex va continuar jugant de porter jugador i el Barça Alusport es va fer enrere per administrar l'avantatge que tenia i gastar les mínimes forces possibles de cara a la final de diumenge. L'Sporting Clubsolo arribava a través de trets de mitjana i llarga distància, incapaç de penetrar en l'entramat defensiu plantejat per Marc Carmona. Mentrestant, Saad, Wilde i, fins i tot, Paco Sedano es volien sumar a la festa golejadora.

Els portuguesos es van poder ficar en el partit, o almenys retallar distàncies, quan Igor va cometre un innocent penal a Leitao. Però Paco Sedano, enorme en la segona meitat, va detenir amb el seu peu dret el tret des dels sis metres d'Álex. Va ser a continuació quan un nou robatori de pilota de Saad (de qui si no?), Va propiciar una ràpida combinació entre Sergio Lozano i Wilde, que va culminar el brasiler per certificar la maneta.

Djo, amb un autèntic golàs en jugada individual, va convertir el definitiu 5-1 a falta de 8 minuts. D'aquí al final, el partit va seguir pels mateixos camins. Atac sense perill de l'Sporting Club a superioritat, xuts llunyans de llarga distància fàcils per Paco Sedano, poques ocasions de perill i el Barça sense voler la pilota, simplement limitant-se a contemporitzar el joc.

Així es va arribar al final del partit que certifica el Barça com un dels dos millors equips del continent europeu. El proper diumenge 29 d'abril, a les 19.30 hores, al Barris Nord de Lleida, Barça Alusport i el Dinamo de Moscou de Tino Pérez lluitaran per alçar-se amb la XI UEFA Futsal Cup.